úterý 5. dubna 2011

FIRST SPRING'S

Tak jsem se konečně zase jednou dostala k blogu. Měla jsem problémy s počítačem, ale vše už je naštěstí vyřešeno. Jak já jsem se těšila, až sem zase budu moc přidat nějaký nový příspěvek!! Za tu dobu jsem totiž stihla nafotit spoustu nových fotek a už se nemohu dočkat, až je sem všechny přidám.
Také jsem se rozhodla, že budu psát i v italštině, aby mi rozumněli i mé sousedky :-). 


Finalmente, dopo tanto tempo, sono riuscita a mettere qualche post nuovo...Avevo problemi con il computer ma finalmente ho risolto tutto. In fratempo ho fatto tante foto nuove e non vedevo l'ora di metterle qui.
Ho deciso anche di non essere cosí pigra e di scrivere anche in italiano visto che vivo qui e che tante di mie amiche virtuali siete voi - italiane! Perdonatemi peró gli errori, dopo tre anni in italia non sono ancora riuscita a portare il mio italiano alla perfezione!

Jaro na mne dýchá kudy chodím, stromy tu kvetou o sto šest, zlaté deště už skoro odkvátají a na polích se to hemží místními zemědelci, co opečovávají vinné révy a stříhají staré větve olivovníků...

La primavera si é fatta sentire nei ultimi giorni alla grande, sembra piú estate che primi di aprile! Alberi fioriti, ucelli che cantano, profumo di carne delle prime grigliate primaverili...Aaah, quanto amo questo periodo...

Pár jsem si jich nasbírala do vázy, líbí se mi jejich štíhlé, dekorativní listy.






Sifonová láhev je z blešího trhu. Měla jsem z ní obrovskou radost, protože je tak krásně SHABBY! A taky proto, že jsem ji sehnala za hodně málo peněz, oproti ostatním, protože je nefunkční a ješte je v ní voda, která se nedá vypustit, protože je tak hezky zoxidovaná. Kdoví, jak dlouho tam ta voda asi bude...;-)

 La bottiglia l'ho comprata a mercatino delle Pulci a Trento. Quanto tempo la cercavo e finalmente sono riuscita ad averla anche con pochi soldi. Solo che é un pó ossigenata e quindi c'é anche l'acqua - chissá da quanto tempo ;-). Peró é molto SCHABBY e a me piace :-)!!!

4 komentáře:

  1. Ahoj Kačko,
    to je nádhera ty tvoje fotky strašně moc se ti to povedlo. Ty větvičky olivovníku jsou dokonalé ty bych chtěla strašně moc :)Jak víš u nás nedosažitelné zboží...Láhev je překrásná její popis jsi vystihla na jedničku! Voda je super! Já mám v té svojí taky kapku..čehosi!
    Měj se krásně Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za krásný komentář Vladi! S tím olivovníkem máš pravdu, ale kdyby jsi někdy měla cestu do Itálie, dají se tu sehnat malé stromky v květináčích, které ti doma určitě vydrží! Alespoň myslím. Sama ho mám taky v plánu, až ho ale budu mít kam dát :-)! Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojík
    máš u mě na blogu překvapení -ocenění ♥ !
    Já už jsem si takovej malej koupila u nás ajde mi:)Jen ho nemůžu takhle ostříhat...:))Líbí se mi strašně ta tvá dekorace! Ještě jdnou dík za nádherné komentáře u mě.
    Tak si ho vyzvedni. pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  4. nice pictures
    thanks for your comment... in perfect italian
    have a beatiful day
    Mari

    OdpovědětVymazat