neděle 24. listopadu 2013

DIY adventní kalendář

Advent už se nám pomalu blíží a proto je na čase na nějaký ten první výtvor! 

Ať už pro děti nebo mlsného manžela, adventní kalendář je nezbytnou součástí vánoc! A proč za něj utrácet, když si ho můžete vytvořit doma a ještě k tomu šetřit přírodu? Tenhle má hned dvě eko - je jak ekonomický tak i ekologický, což mu rozhodně neubírá na originalitě!




Návod jak na to a spoustu dalších originálních nápadů najdete tady: http://www.morningcreativity.com/diy-toilet-paper-roll-calendar/.

Pěkný den!
K.

neděle 17. listopadu 2013

Podzimní ladění


Podzim je v plném proudu. Alespoň tady u nás. Do minulého týdne se teploty pohybovaly někde okolo 20°C, dost teplo i na Itálii :-). Mě osobně to teda nijak extra nevadilo, ale přece jenom mi už chybělo to barevné listí a podzimní dekorování, na které jsem nějak díky těmto teplotám neměla ani náladu. 
Ale teď už je vše jak má být - lesy se zbarvily, špičky hor už pocukroval první sníh a i u nás doma jsme se naladili na podzimní vlnu :-). 





Milované doplňky z H&M, polštář ze starého svetru, přírodniny nasbírané při houbaření... Sovička je ještě z loňských vánoc a stará typografická písmena jsem ulovila již před časem na blešáku. Portrét je svatební dar, ještě mu musím sehnat pěkný rámeček :-)!
A co vy - stále zůstáváte věrní podzimu nebo už pomaloučku ladíte do vánočního?? 

PS: Umíte mi někdo poradit, jak se zbavit rámečků kolem fotek? Vůbec se mi tam nelíbí, kdysi se mi ho podařilo odstranit ale už  je tam zas :-(. Za každou radu budu moc vděčná!

Pěknou neděli!
K.